We Share The Air

De hemmelige ingredienser i parfume

De hemmelige ingredienser i parfume

Parfumeindustriens selvregulerede sikkerhedsprogram fører forbrugerne bag lyset

| 6. november, 2015


Ordet ”parfume” dækker over en kemisk cocktail, som kan bestå af hundredevis af ingredienser. Og parfumen findes i tusindvis at produkter. Men produktsikkerheden bliver nærmest ikke reguleret og varetages udelukkende industriens egen interesseorganisation. 

Læs også: Mange overfølsomme overfor parfume

Nye afsløringer viser, at ekspertgruppen bag interesseorganisationens egen forskningsenhed opererer i al hemmelighed, uden at offentligheden har mulighed for at kigge dem eller forskningspublikationerne over skulderen. Og der er ingen beviser for at de indholdsstoffer i parfume, som har kendte sundhedsskadelige effekter, er blevet reguleret i de seneste 30-40 år. Det er for eksempel hormonforstyrrende ftalater og musk eller kræftfremkaldende stoffer inklusiv styren og pyridin. 

Læs også: 8 steder du kan møde parfume 

Derudover viser det sig at være en myte, at industrien har grund til at holde indholdsstofferne i den enkelte parfumesammensætning hemmelig for at sikre at produktet ikke kopieres. For i flere år har man meget præcist kunnet identificere de enkelte stoffer i konkurrentens parfumer. Hvorimod hemmelighedskræmmeriet stadig tjener som røgslør over for forbrugere og de der ufrivilligt udsættes for parfume.

Læs mere om parfumeindustrien her

Vi har haft super dårlig erfaring med Dk-taksering, og vi er åbentbart ikke de eneste