We Share The Air

Mange overfølsomme overfor parfume

Hver 3. lider i en eller anden grad af parfumeoverfølsomhed

| 26. oktober, 2015

 

Overfølsomhed overfor parfume kan for nogen være voldsomt invaliderende, idet de parfumerede hygiejneprodukter bruges overalt, uanset om vi taler om medmennesker eller offentlige lokaler. For andre parfumeoverfølsomme medfører omverdenens forbrug af parfumestoffer at man er nød til at leve et mere stille liv.

Læs også: 
I dette brev var hun hudløs ærlig: Din parfume påvirker også vores venskab

En ny, svensk undersøgelse viser at hver 3. er overfølsom for parfumestoffer. Måske er det derfor at de parfumefrie produkter er meget efterspurgt. Også i Sverige kan alle produkter fås uden parfumetilsætning. Dette afdækker svenske TV 4 Nyhederne i dag.

Se klippet her:

 
Antallet af parfumeoverfølsomme danskere menes ligeledes at være meget højt. I en undersøgelse blev danskerne spurgt i hvilken grad de var generet af parfume og en mindre gruppe helt almindelige kemiske afgasninger i luften, som fx friske tryksager. Her svarede 27 % af danskerne at de fik symptomer, og 45 % blev generet af at være i nærheden af hverdagskemi eller parfume.

Læs også: De hemmelige ingredienser i parfume

Der er typisk ikke tale om almindelig allergi. Og mange kan ikke behandle sig ud af problemerne, som blandt andet kan være kvalme, hovedpine, voldsomt ubehag ved lugten, træthed, mavesmerter, koncentrationsbesvær, unormalt hjerteslag, besvær ved at få luft og irritation i luftveje, øjne og hud. 

Læs også: 8 steder du kan møde parfume

Vi har haft super dårlig erfaring med Dk-taksering, og vi er åbentbart ikke de eneste