We Share The Air

E-cigaretter kan gen-normalisere rygeradfærden

E-cigaretter kan gen-normalisere rygeradfærden

| 27. februar, 2015

Amerikanske myndigheder slår alarm

E-cigaretter kan komme til at gen-normalisere rygeradfærden. 

Dermed kan en ny generation blive lokket ind i afhængighed. 

E-væsken smager ofte af slik. Men dampene har vist sig at indeholde mindst 10 kræftfremkaldende giftstoffer. Blandt andet benzen, bly, nikkel, formaldehyd og komponenter fra benzin. 

Men der er meget misinformation omkring e-cigaretter. Blandt denne misinformation høres igen og igen at det er harmløse vanddampe, oplyser chef i de californiske sundhedsmyndigheder. 

Desuden siges, at e-cigaretter vil hjælpe tobaksrygere ud af afhængigheden. Men en stor undersøgelse viser, at det kan forholde sig lige omvendt. Derfor opfordrer californiske myndigheder nu deres indbyggere til at undgå e-cigaretter, skriver NBS News.

Fakta: 

En undersøgelse, der kortlægger misbrugstendenser blandt mere end 40.000 amerikanske unge, har vist at e-rygning overstiger almindelig tobaksrygning med mere end det dobbelte blandt 8. og 10. klasser. En del af de unge e-rygere havde aldrig røget almindelige cigaretter.

Til sammenligning med almindelig tobak, var det meget få unge, der opfattede e-cigaretter som noget der var forbundet med stor helbredsrisiko. Også alkohol blev betragtet som mere sundhedsskadeligt end e-cigaretter.

Kilder: 

Monitoring the Future
NBC News, Health News, 29. januar.

E-cigaretter kan gen-normalisere rygeradfærden
I røg og damp: Rygeradfæden kan vokse frem igen på grund af e-cigaretter, viser stor amerikansk undersøgelse.
Vi har haft super dårlig erfaring med Dk-taksering, og vi er åbentbart ikke de eneste